Bezelyeli ve Karidesli Bruschetta

Orta ateşteki bir tencerede bir tutam tuz ilave edilmiş 3 su bardağı suyu kaynatın. Bezelye’yi ilave edin ve 20-25 dakika pişirin. Süzün ve soğuması için bir kenarda bekletin.

Mutfak robotunda Bezelye’yi 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, sarımsağı, taze soğanı ve limon suyunu birkaç kez püre haline gelene kadar çekin.  Bir çorba kaşığı su ekleyin.

Rozen 31/40  Jumbo Karidesleri tencerede 1,5 – 2 dk. haşlayın.

Ayrı bir kasede Rozen 31/40 Jumbo Karidesleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesi ile harmanlayın.

Ekmekleri yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1,5- 2 dakika altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.

Ekmekleri ızgara telinin üzerine alın ve bezelye püresini paylaştırın. Üzerine karidesleri yerleştirin. Taze otları ince ince kıyın.

Rozen 31/40  Jumbo Karidesler’in üzerine serpiştirin ve servis tabağına alıp servis edin.

Afiyet Olsun!

Izgara Kalamar ve Karides Salatası

Rozen 500 gr 31/40 Karides

Rozen 500 gr Halka Kalamar

1 adet limon

Çeri domates, salatalık

300 gram Akdeniz yeşilliği

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

YAPILIŞI

Yarım limon suyu, çok az rendelenmiş limon kabuğu, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın kalamar ve karidesleri hazırladığımız bu sosa atıp güzelce karıştırıp bu karışım içerisinde 5 dk kadar bekletin.
Kalamar’a hafif hafif çizikler atarsanız ızgarada daha hızlı pişecektir.
Önceden ısıttığınız ızgarada arkalı önlü yaklaşık 3-4 dk kadar pişirin. Kalamar ve karides diğer deniz ürünlerinin aksine çok hızlı pişerler. Eğer fazla pişirirseniz kurutursunuz ve lastik gibi sertleşir. Çok fazla pişirmemeye özen gösterin. Izgaradan aldığınız kalamar ve karidesleri biraz soğuması için bir kenara alın.
Akdeniz yeşilliğini de yıkadıktan sonra, tüm sebzeleri süzün ve servis tabağına karışık şekilde yerleştirin ve karıştırın daha sonra kalamar ve karidesleri salata üstüne yerleştirin.
Afiyet olsun😊

Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

300 gram klanmış karides 1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet büyük boy pembe domates
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıkarabiber
1 adet küp şeker

Yapılışı:
Temizlediğiniz karidesleri orta boy bir tavaya alın. Üzerine tereyağını ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Yaklaşık 10 dakika yüksek ateşte kavurduktan sonra kenara alın.
Domatesleri rendeleyin ve orta boy bir tencereye koyun.
Rendelenmiş domateslerin üzerine zeytinyağı ve küp şeker ilave edilip, yüksek ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
Kaynama noktasına gelen domatesin üzerine bulgur ve 2 su bardağı su ilave edip, yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pilav lapa kıvama geldiğinde karidesleri ilave edin ve 15 dakika daha pilavın suyu bitene kadar pişirin.